La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimecres 9 d'octubre 2013 va tenir lloc a la basílica de Sant Feliu la celebració del segon aniversari de la proclamació del títol de basílica, amb una missa d'acció de gràcies presidida pel Bisbe emèrit Mons. Carles Soler i Perdigó.

Detall de la creu processional presidint la cerimònia
(Ampliar) - Detall de la creu processional presidint la cerimònia.

Dos anys abans, el 9 d'octubre de 2011, va tenir lloc la benedicció de la basílica sota la presidència del cardenal Antonio Cañizares, amb l'assistència d'unes mil persones que es van aplegar a l'església, acompanyat de tres bisbes més: el de Girona, Francesc Pardo; i els emèrits Carles Soler i Perdigó, i Jaume Camprodon, que també varen estar acompanyat, a l'altar, pel rector de la parròquia, Joan Baburès.

Sortida de l'umbraculum, precedit de la creu processional i del tintinacle, de la capella de Sant Narcís
(Ampliar) - Sortida de l'umbraculum, precedit de la creu processional i del tintinacle, de la capella de Sant Narcís.

La importància de l'església de Sant Feliu prové de segles enrere, atès que la primitiva construcció es va aixecar sobre la sepultura del primer màrtir conegut i venerat de la diòcesi, sant Feliu, i això la va convertir en la primera catedral de Girona. Els documents demostren l'existència de l'església els segles VI-VII, i a l'absis actual s'hi conserven sarcòfags romano-cristians que daten dels segles II-IV. L'actual església és un monument romanicogòtic construït entre els segles XII i XIV. La importància artística del monument va quedar ratificada l'any 1931 quan Sant Feliu va ser declarada bé cultural d'interès nacional.

Un moment de la cerimònia
(Ampliar) - Un moment de la cerimònia.

Escut de l'umbraculum

El Bisbe emèrit Mons. Carles Soler i Perdigó, durant la cerimònia

Escut de l'umbraculum

  • L'església de Sant Feliu. Articles i reportatges fotogràfics sobre l'església gironina.

  • L'església de Sant Feliu, basílica menor. Article i reportatge fotogràfic de la celebració de la proclamació de l'església com basílica menor.

  • [Més imatges]-------------Back - Index - Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés