La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Durant el cinc mesos que ha estat oberta, l'exposició "Faràndula. 500 anys d'imatgeria festiva de Girona", comissariada per Nuxu Perpinyà i Ramon Grau, al Museu d'Història de la Ciutat ha estat visitada per 32.000 persones.

L'Esquivamosques, únic capgròs de la comparsa adquirida l'any 1952 que no va desaparèixer amb la inundació de 1962

(Ampliar) - L'Esquivamosques, únic capgròs de la comparsa adquirida l'any 1952 que no va desaparèixer amb la inundació de 1962.

Com a cloenda, el diumenge 29 de setembre 2013 va tenir lloc una concentració i cercavila de capgrossos pels carrers de Girona, per a la que prèviament s'havia fet una crida a tothom que tingués gegants, gegantons, capgrossos i altres elements que formen part de la imatgeria gironina a participar-hi.

Abans d'iniciar la desfilada, es va poder veure, a les sales de l'exposició la insòlita imatge de totes les figures duplicades: al costat de cada original s'havia col·locat la rèplica que és la que surt a les cercaviles.

Després de la trobada a la plaça de la Catedral, s'inicià la cercavila. Encapçalava la representació la colla Fal·lera Gironina en una recorregut pel Barri Vell que va acabar amb una foto de família a la plaça de la Independència.

Van asisstir-hi capgrossos i gegants de moltes entitats de la ciutat, així com de diferents escoles de Girona i també alguns particulars que van decidir treure a passejar el seu capgròs o gegantó. Entre ells, també hi havia, per primera vegada els capgrossos blancs, que van aparèixer al magatzem del Museu mentre els organitzadors preparaven l'exposició.

Els quatre gegants de la ciutat

(Ampliar) - Els "quatre" gegants de la ciutat.


 • L'exposició "Faràndula". Articles i reportatges fotogràfics de les peces exposades i transcripcions de les informacions.


 • L'Àliga de la ciutat. Al fons, l'original, en primer terme, la rèplica

  L'Àliga de la ciutat. Al fons, l'original, en primer terme, la rèplica.
  El Tarlà de l'Argenteria. Penjat, l'històric; assegut, el que surt a les cercaviles

  (Ampliar) - El Tarlà de l'Argenteria. Penjat, l'històric; assegut, rèplica que surt a les cercaviles.

  Una de les figures participants a la cercavila

  (Ampliar) - Una de les figures participants a la cercavila.


  [Més imatges]-------Back-Index-Next

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés