La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El 2019 es van complir 50 anys del 21 de juliol de 1969, quan Armstrong va trepitjar la superfície lunar. Aquesta exposició commemora aquesta gran fita, un dels èxits més impactants de la humanitat.
Entre les peces destacades de la mostra hi ha la rèplica del primer telescopi de Galileu, que li va permetre veure i estudiar la superfície d’aquest satèl·lit; la reproducció de la secció de comandaments del mòdul lunar, la rèplica de l’escafandre d’Emilio Herrera; aliments utilitzats en viatges espacials, i també diferents objectes reals, com ara productes d’higiene i de primera necessitat, i documents, diaris i revistes que narren aquest moment històric.

Vista d'una de les sales de l'exposició

(Ampliar) - Vista d'una de les sales de l'exposició.

Tripulació del 'Apollo 11'. D'esquerra a dreta: Neil Armstrong, Michael Collins, Buzz Aldrin

(Ampliar) - Tripulació del 'Apollo 11'. D'esquerra a dreta: Neil Armstrong, Michael Collins, Buzz Aldrin.

Rèplica de llauna de refresc Pepsi. Experiment per enviar refrescos a l'espai. 1985

(Ampliar) - Rèplica de llauna de refresc Pepsi. Experiment per enviar refrescos a l'espai. 1985.

Menjar rus variat. Inclòs en la dieta actual dels astronautes

(Ampliar) - Menjar rus variat. Inclòs en la dieta actual dels astronautes.

Rèplica del telescopi de Galileu

(Ampliar) - Rèplica del telescopi de Galileu.

Rèplica del mòdul lucar, dissenyat per transportar dos astronautes fins a la superfície de la Lluna i després permetre'ls tornar. Nau molt petita que no tenia seients per estalviar pes. Els dos pilots anaven drets i això els permetia, a més, tenir una millor visió del terreny

(Ampliar) - Rèplica del mòdul lucar, dissenyat per transportar dos astronautes fins a la superfície de la Lluna i després permetre'ls tornar. Nau molt petita que no tenia seients per estalviar pes. Els dos pilots anaven drets i això els permetia, a més, tenir una millor visió del terreny.

Coberts utilitzats a l'estació espacial Mir (1986-2000). Menjar espacial: patates. Preparat per a les missions Apollo (1967-1972)

(Ampliar) - Coberts utilitzats a l'estació espacial Mir (1986-2000). Menjar espacial: patates. Preparat per a les missions Apollo (1967-1972).

Esquerra: eines utilitzades a l'estació espacial Mir (1986-2000) i a l'Estació Espacial Internacional (ISS - 1980-actualitat). Dreta: Anell connector del guant amb el canell del vestit espacial, utilitzat a les missions Apollo 11 i 12 (1969), Apollo 13 (1970) i Apollo 14 (1971)

(Ampliar) - Esquerra: eines utilitzades a l'estació espacial Mir (1986-2000) i a l'Estació Espacial Internacional (ISS - 1980-actualitat). Dreta: Anell connector del guant amb el canell del vestit espacial, utilitzat a les missions Apollo 11 i 12 (1969), Apollo 13 (1970) i Apollo 14 (1971).

Meteorit lunar. Bretxa feldespàtica lunar localitzada a Tindouf, Algèria, el 2017. Confirmada paritat amb mostra lunar 61295 de l'Apollo 16

(Ampliar) - Meteorit lunar. Bretxa feldespàtica lunar localitzada a Tindouf, Algèria, el 2017. Confirmada paritat amb mostra lunar 61295 de l'Apollo 16.

Vista d'una de les sales de l'exposició

(Ampliar) - Vista d'una de les sales de l'exposició.------[Més imatges]------Back-Index-Next

Rèplica de l'escafandra utilitzada per Armstrong

(Ampliar) - Rèplica de l'escafandra utilitzada per Armstrong.

Emblema brodat commemoratiu de la missió Apollo 11

(Ampliar) - Emblema brodat commemoratiu de la missió Apollo 11.

Esbossos de la Lluna. Il·lustració del llibre e Galileu 'Sidereus nuncius', 1610

(Ampliar) - Esbossos de la Lluna. Il·lustració del llibre e Galileu 'Sidereus nuncius', 1610.

Esquerra: rèplica de l'escafandra estratosfèrica creat per Emilio Herrera. Dreta: rè:plica del vestit A7L utilitzat en la missió Apollo 11

(Ampliar) - Esquerra: rèplica de l'escafandra estratosfèrica creat per Emilio Herrera. Dreta: rè:plica del vestit A7L utilitzat en la missió Apollo 11.

Rèplica de l'ordinador de bord de l'Apollo, el AGC (Apollo Guidance Computer). Era menys potent que un smartphone corrent d'avui dia

(Ampliar) - Rèplica de l'ordinador de bord de l'Apollo, el AGC (Apollo Guidance Computer). Era menys potent que un smartphone corrent d'avui dia.

Rèplica de l'escafandra utilitzada per Armstrong

(Ampliar) - Rèplica de l'escafandra utilitzada per Armstrong.

Rèplica del seient del mòdul de comandament de la missió Apollo 11

(Ampliar) - Rèplica del seient del mòdul de comandament de la missió Apollo 11.

Coet Saturn V portant la nau Apollo 11

(Ampliar) - Coet Saturn V portant la nau Apollo 11.

Rèplica de la placa commemorativa deixada a la Lluna pels astronautes de l'Apollo 11

(Ampliar) - Rèplica de la placa commemorativa deixada a la Lluna pels astronautes de l'Apollo 11.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés