La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimarts 14 de juliol de 2020, organitzat per l'Ajuntament de Girona, va tenir lloc al Parc de les Ribes del Ter un acte de ciutat en memòria de les víctimes de la Covid-19 i d’homenatge als professionals que els van acompanyar en tot moment. A l'acte hi varen participar amb els seus parlaments el MHP Quim Torra, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i, en representació dels familiars de les víctimes, Fèlix Xunclà. Els moments musicals varen anar a càrrec del Cor Preludi.
L'acte va finalitzar amb una ofrena floral, a càrrec dels familiars, personal sanitaris i de protecció, i autoritats, al Desmai plantat a les Ribes del Ter, on es va descobrir una placa commemorativa.

El MHP Quim Torra durant el seu parlament

(Ampliar) - El MHP Quim Torra durant el seu parlament.

L'acte, al que varen assistir les més de dues-centes persones inscrites, va anar precedit, a les 20.10h, d'un repic general de totes les campanes de la ciutat. La cerimònia, conduïda per Clara Sánchez-Castro, es va iniciar amb la interpretació de "On suuri Sun rantas", cant a la natura finès, a càrrec del Cor Preludi. Als peus de l'escenari, 147 espelmes enceses donaven testimoni dels morts per la Covid-19 a Girona.
Els parlaments es varen iniciar amb el de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Seguidament, Fèlix Xunclà, en representació dels familiars dels morts per la Covid-19 va fer una lectura de l'article "No em dugueu enlloc més" de Jordi Vilamitjana, per donar pas a la segona interpretació musical, "Vull escriure en un mur", de Demis Roussos, traduïda al català.

Fèlix Xunclà durant la seva lectura

(Ampliar) - Fèlix Xunclà durant la seva lectura. Fotografia de Glòria Sánchez Bartolomé, gentilesa de l'autora.

Finalment, el MHP Joaquim Torra i Pla va ser el seu parlament, durant el qual va expressar, en nom de tot el Govern, el condol cap a les famílies gironines. Acabada la seva intervenció el Cor Preludi va interpretar "Heal the world" de Michael Jackson. Entre altres autoritats varen assistir a l'acte el president de la Diputació, Miquel Noguer, i el bisbe Francesc Pardo. L'acte es va cloure amb una ofrena simbòlica sota el desmai plantat a la riba del Ter com a homenatge a les víctimes. Després que l'alcaldessa i el President destapessin la placa en record a l'acte, els assistents varen anar-hi dipositant les flors, una a una i enmig d'un silenci respectuós.

El MHP Quim Torra i l'alcaldessa Marta Madenas destapen la placa commemorativa de l'acte

(Ampliar) - El MHP Quim Torra i l'alcaldessa Marta Madenas destapen la placa commemorativa de l'acte.


L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, durant el seu parlament

(Ampliar) - L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, durant el seu parlament.

La periodista Clara Sánchez-Castro durant l'acte

(Ampliar) - La periodista Clara Sánchez-Castro durant l'acte.

Fèlix Xunclà durant la seva lectura

(Ampliar) - Fèlix Xunclà durant la seva lectura.


------[Més imatges]------Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés