La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El diumenge 25 de març 2018, es varen concentrar davant la subdelegació del Gobierno d'Espanya a la Gran Via Jaume I 10.000 persones -segons dades de la Policia Municipal-, per expressar el seu rebuig a la detenció a Alemanya del President Carles Puigdemont i a l'empresonament dels líders independentistes.
Hi varen fer parlaments els representants de la plataforma "Girona Vota", del CDR i el col·lectiu de joves independentistes "La Forja", tot abans de sortir cap a la sortida de Girona Oest per tallar l'AP-7.

Pintada a la Gran Via de Jaume I

(Ampliar) - Pintada a la Gran Via de Jaume I.

Durant el matí ja s'havien mobilitzat activistes convocats l'organització juvenil "La Forja" i van pintar de groc part de l'edifici, i abaixar les banderes espanyola i europea i les van substituir per una senyera, una estelada i la bandera negra de la resistència.
Ja a la tarda s'hi van afegir un gran nombre de persones convocades pel col·lectiu "Girona Vota". El nombre de concentrats va anar augmentant de manera molt important, i poc després de les sis de la tarda ja s'havia tallat al tràsit la Gran Via de Jaume I. Entre els manifestants es varen escoltat crits de "Puigdemont President" o "Aquest edifici serà una biblioteca".

Accions durant la concentració

(Ampliar) - Accions durant la concentració.[Més imatges]------ Back-Index-Next

Concentració davant la subdelegació del Gobierno

(Ampliar) - Concentració davant la subdelegació del Gobierno.

Castells a la concentració

(Ampliar) - Castells a la concentració.

La marxa cap a l'AP-7

(Ampliar) - La marxa cap a l'AP-7.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés