La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimarts 16 de gener 2018 va tenir lloc una concentració a la plaça del Vi i pujada del pont de Pedra de protesta pels tres mesos de presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
4.000 persones es varen concentrar a Girona en resposta a la crida que Òmnium i l'ANC havien fet a omplir, a les vuit del vespre, les places de davant dels ajuntaments de tot el país per exigir l'alliberament dels "Jordis", just quan fa tres mesos que la magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela els van enviar a Soto del Real.

Minuts de silenci a la plaça del Vi

(Ampliar) - Minuts de silenci a la plaça del Vi.

L'acte es va iniciar amb tres minuts de silenci, un per cada mes d'empresonament, mantenint encesos els llums de les llanternes dels mòbils. L'objectiu era fer arribar "l'escalf" del poble català a Sánchez i Cuixart i també a Oriol Junqueras i Joaquim Forn.
El manifest unitari va ser llegit per Blanca de Llobet i Jordi Alemany, després de la presentació de l'acte per Sergi Font d'Òmnium. L'acte va acabar amb el cant dels Segadors.
Entre els concentrats assistents hi havia l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, el director dels serveis territorials del Departament de Cultura a Girona, Francesc Ten, i la regidora Maria Mercè Roca, entre d'altres.

Assistents a la plaça del Vi

(Ampliar) - Assistents a la plaça del Vi.

Assistents a la plaça del Vi

(Ampliar) - Assistents a la plaça del Vi.

Blanca de Llobet llegeix el manifest a la plaça del Vi

(Ampliar) - Blanca de Llobet llegeix el manifest a la plaça del Vi.

Sergi Font i Jordi Alemany durant la lectura del manifest

(Ampliar) - Sergi Font i Jordi Alemany durant la lectura del manifest.

Assistents a la plaça del Vi

(Ampliar) - Assistents a la plaça del Vi.


[Més imatges]------ Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés