La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El diumenge 29 d'octubre 2017, diada de Sant Narcís, va tenir lloc a la plaça del Vi la tradicional Diada Castellera, en aquesta edició amb la participació dels Marrecs de Salt, els Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa.
Els Marrecs de Salt, que es varen consolidar com a colla de nou, van aconseguir descarregar per segon cop en la seva història el 3d9 amb folre (la primera va ser durant la Festa Major de Salt el juliol passat). Els Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa van descarregar el 2d9 amb folre i manilles.

Alegria dels Marrecs al descarregar l'espectacular 3d9 amb folre
(Ampliar) - Alegria dels Marrecs al descarregar l'espectacular 3d9 amb folre.

A banda del 3d9 amb folre van descarregar també un 5d8 i un 2d8 amb folre, aquest últim amb soca a l'antiga i, per posar-hi punt i final, van aixecar quatre pilars de 5 a la plaça del Vi, amb unes 3.000 persones que l'omplien de gom a gom. Així, els Marrecs es consolidaven com a colla de 9 a finals de temporada, que finalitzà oficialment el dia 1 de novembre amb la pujada del pilar per les escales de la Catedral.

L'esforç casteller
(Ampliar) - L'esforç casteller.

Per la seva banda, els Minyons i els Capgrossos van oferir actuacions molt similars, que van incloure un 3d9 amb folre, un 2d9 amb folre i manilles, castell de gamma extra, i un 4d9 amb folre. Només es van diferenciar en el pilar: els Minyons el van fer de 8 amb folre i manilles, de gamma extra, i els Capgrossos van aixecar un pilar de 7 amb folre.
Les actuacions varen ser presidides des del balcó de l'Ajuntament, per l'alcaldessa de Girona Marta Madrenas, vestida amb la camisa dels Marrecs, i l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, a part de diversos regidors del consistori gironí.

Les gralles del Marrecs de Salt
(Ampliar) - Les gralles del Marrecs de Salt.
La plaça del Vi, de gom a gom
(Ampliar) - La plaça del Vi, de gom a gom.
L'esforç casteller
(Ampliar) - L'esforç casteller.

Entrada a la plaça del pilar dels Marrecs de Salt

(Ampliar) - Entrada a la plaça del pilar dels Marrecs de Salt.

Entrada a la plaça del pilar dels Marrecs de Salt

(Ampliar) - Entrada a la plaça del pilar dels Marrecs de Salt.

Entrada a la plaça del pilar dels Minyons de Terrassa

(Ampliar) - Entrada a la plaça del pilar dels Minyons de Terrassa.

Enxaneta dels Capgrossos de Mataró

(Ampliar) - Enxaneta dels Capgrossos de Mataró.

Actuació dels Capgrossos de Mataró

(Ampliar) - Actuació dels Capgrossos de Mataró.


[Més imatges]-----BackIndex-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés