La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El divendres 2 de novembre 2018 a l'envelat de la plaça de Miquel de Palol, va tenir lloc el Wu Shi o Dansa del Lleó, una activitat organitzada per l'Associació per al Desenvolupament d’Empreses Xineses de Girona.
La dansa del lleó és la dansa folklòrica més popular a la Xina. El lleó es considera el rei de tots els animals, i en la tradició xinesa és considerat una mascota que pot protegir de la mala sort i de les desgràcies, alhora que porta pau i prosperitat.

La Dansa del Lleó
(Ampliar) - La Dansa del Lleó.

Els ballarins porten disfresses de lleó, fets de paper i de fusta i adornats per la gent amb molt colorit, amb l'esperança que el lleó compensi la seva generositat portant-los felicitat i fortuna. La Dansa de Lleó se sol realitzar durant l'Any Nou Xinès i altres festivals tradicionals, culturals i religiosos xinesos.
També es pot realitzar en ocasions importants, com esdeveniments d'obertura de negocis, celebracions especials o pot ser utilitzat per a convidar convidats especials per part de les comunitats xineses.

La Dansa del Lleó
(Ampliar) - La Dansa del Lleó.


 • Celebració de l'Any Nou Xinès 2018. - Reportatges fotogràfics i articles de la celebració de l'any 4717 del calendari xinès.

 • Celebració de l'Any Nou Xinès 2017. - Reportatges fotogràfics i articles de la celebració de l'any 4716 del calendari xinès.

 • L'Any Nou Xinès 2011. - Reportatge fotogràfic de la celebració privada.

 • L'Any Nou Xinès 2010. - Reportatge fotogràfic de la celebració privada.


 • Cap d'un dels lleons

  (Ampliar) - Cap d'un dels lleons.

  Un moment de la Dansa del lleó
  (Ampliar) - Un moment de la Dansa del lleó.
  Un moment de la Dansa del lleó
  (Ampliar) - Un moment de la Dansa del lleó.

  [Més imatges]-----BackIndex-Next

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés