La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El 23 de juny, vigilia de la festivitat de Sant Joan, va tenir lloc l'arribada de la Flama del Canigó a la ciutat de Girona, envoltada d'un seguit d'actes que, degut a la pluja, es varen escurçar als que tenien lloc a la plaça del Vi.

Els Marrecs de Salt preparant un castell
(Ampliar) - Els Marrecs de Salt preparant un castell

Es varen iniciar amb els que tenien per públic els més petits: una cucanya al mig de la plaça, on també els van oferir talls de coca. Seguidament va tenir lloc la ballada dels gegants i capgrossos de la ciutat a càrrec de Fal·lera Gironina, i una actuació castellera del Marrecs de Salt, que va finalitzar amb un pilar doble, des del cim dels quals, els enxanetes varen desplegar dues senyeres.

Finalitzades les actuacions festives, es va recordar la figura de Toni Lecha i es va encendre un peveter amb la Flama del Canigó, i posteriorment es feren diversos parlaments, entre els quals va destacar el de l'alcalde Carles Puigdemont per ser el primer cop que el cap del consistori participava en el tradicional acte de la rebuda de la flama, després dels quals es va repartir el foc entre les entitats i associacions presents.

La mainada, trencant l'olla
(Ampliar) - La mainada, trencant l'olla

Acabat l'acte de la plaça del Vi, amb el cant popular de Els Segadors a toc de gralla de la Fal·lera Gironina, la cercavila es va desplaçar fins als Jardins fora Muralla on es va celebrar la revetlla del Folc de Sant Joan. La revetlla, presidida per una gran foguera, va consistir en un sopar popular on participaren unes 200 persones i les actuacions dels grups El Pont d'Arcalís, Companyia dels Atzars i Afterauers.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, durant el seu parlament
(Ampliar) - L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, durant el seu parlament


  • Arribada de la Flama del Canigó 2012. Reportatge fotogràfic i article de la Flama del Canigó 2012.

  • [Més imatges]-----BackIndex-Next

    - Preparació dels gegants per a la ballada

    - La Flama portada des del cim del Canigó

    - La coca de Sant Joan

    - Els Marrecs de Salt, pujant un castell

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés