La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dijous l'1 d'octubre 2020 es va commemorar el llegat del llegat del referèndum de l'1-O. Convocades pel col·lectiu "Girona Vota", i organitzat per la Taula d'entitats i partits per la Independència de Girona, sota el lema "Siguem l'espurna que encén la flama", centenars de persones es varen aplegar a les 20h a l'avinguda de Jaume I davant el Mercat del Lleó, on va tenir lloc la lectura del manifest i els parlaments, i l'encesa d'antorxes.

Les files de torxes a l'avinguda de Jaume I
(Ampliar) - Les files de torxes a l'avinguda de Jaume I.

L'acte va ser presentat per Laia Martín Giol, amb la lectura del manifest, des de l'escenari presidit per la pancarta 'Llibertat presos polítics', per part d'Albert Carreras, portaveu dels advocats voluntaris de 'Dret a Defensa'. Ells són els qui el dia del referèndum es van repartir pels 21 col·legis electorals de la ciutat, i que porten la querella col·lectiva per les càrregues de l'1-O a Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguaviva.
Després del parlament d'Àdam Bertran, d'ERC, i durant l'acte, els components de la secció de música de Fal·lera Girona varen tocar diverses peces musicals. L'acte, sobri i marcat per les restriccions de la covid-19, va finalitzar amb el cant col·lectiu de "Els Segadors".

Presentació de l'acte
(Ampliar) - Presentació de l'acte.

La Taula d'entitats i partits per la Independència de Girona està formada per l'Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes, l'Assemblea Nacional Catalana, l'Associació de Municipis per la Independència, l'Associació cultural Destacat, l'Ateneu 24 de juny, l'Ateneu d'Acció Cultural ADAC, Avancem, la Candidatura d'Unitat Popular, Demòcrates de Catalunya, Dones Republicanes, Esquerra Republicana de Catalunya, Fundació Llibreria Les Voltes, Girona Avança, Guanyem, Jovent Republicà, Joventut Nacionalista de Catalunya, Junts per Catalunya, La Forja, Moviment d'Esquerres, Òmnium Cultural, Partit Demòcrata Europeu de Catalunya, Reagrupament, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i Solidaritat Catalana.

Fal·lera Gironina durant la seva actuació
(Ampliar) - Fal·lera Gironina durant la seva actuació.


[Més imatges]--- Back-Index-Next

Laia Martín Giol durant la presentació de l'acte

(Ampliar) - Laia Martín Giol durant la presentació de l'acte.

Fal·lera Gironina durant la seva actuació

(Ampliar) - Fal·lera Gironina durant la seva actuació.

Albert Carrera de de 'Dret a Defensa' durant el seu parlament

(Ampliar) - Albert Carrera de de 'Dret a Defensa' durant el seu parlament.

Les fileres de torxes enceses

(Ampliar) - Les fileres de torxes enceses.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés