La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El divendres 27 de novembre 2015 es va donar el tret de sortida de les festes de Nadal a Girona amb l'encesa dels llums. Després d'una cercavila a càrrec de la Girona Marxing Band i la Mula Baba, l'alcalde, Carles Puigdemont, va protagonitzar l'encesa del gran arbre de Nadal a la plaça Catalunya. Tot seguit, els integrants del Projecte Fama Girona van oferir un ball nadalenc i la Girona Marxing Band i la Mula Baba van organitzar una nova cercavila fins a la plaça de la Independència.

Moment de l'encesa oficial dels llums de Nadal a la plaça Catalunya
(Ampliar) - Moment de l'encesa oficial dels llums de Nadal a la plaça Catalunya.

A la plaça de la Independència, els membres de Fama van repetir el seu ball i es va fer la tradicional xocolatada popular amb la col·laboració de l'Associació de Bars i Restaurants de la plaça. L'encesa de llums va coincidir amb el Black Friday, de manera que va servir per donar el tret de sortida a la campanya de Nadal a la ciutat.
Tota la il·luminació instal·lada enguany està composta exclusivament de figures LED, amb l'objectiu d'estalviar en consum elèctric i en emissions de CO2. Les il·luminacions són variades i estan distribuïdes per cinc zones de la ciutat: Barri Vell, Mercadal, Eixample i Carme, Sant Narcís i Devesa i Santa Eugènia i Can Gibert. A les rotondes de Països Catalans i del pont de Pedret s'han instal·lat projectes de llum dissenyats pel paisatgista Martirià Figueres i inspirats en Temps de Flors.

El Projecte Fama Girona ballant a la plaça Catalunya
(Ampliar) - El Projecte Fama Girona ballant a la plaça Catalunya.

 • Projecte Ofrena. Or. Encens. Mirra. Reportatge fotogràfic i article de la decoració nadalenca de tres rotondes d'entrada a Girona el 2014.

 • Llums de Nadal 2014. Reportatge fotogràfic dels llums de Nadal 2014 als carrers de Girona.


 • [Més imatges]-----BackIndex-Next

  L'arbre de Nadal de la plaça Catalunya, des del Pont de Pedra

  (Ampliar) - L'arbre de Nadal de la plaça Catalunya, des del Pont de Pedra.

  La Girona Marxing Band posa música a l'encesa de llums a la plaça Catalunya

  (Ampliar) - La Girona Marxing Band posa música a l'encesa de llums a la plaça Catalunya.

  L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, durant l'encesa dels llums de Nadal a la plaça Catalunya

  (Ampliar) - L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, durant l'encesa dels llums de Nadal a la plaça Catalunya.

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés