El retorn de París

Zoom

Notificació de la Junta de Classificació i Revisió de reclutament de Salt, considerant Jaume Roca útil para todo servicio. 3 de juny de 1931. [Ampliar]

Zoom

Anvers d'una carta adreçada pel violoncel·lista Santos Sagrera al mestre Francesc Civil, expressant-li la seva impressió del concert que Jaume Roca va donar a l'Ateneu Barcelonès.
[Ampliar]

Zoom

Revers d'una carta adreçada pel violoncel·lista Santos Sagrera al mestre Francesc Civil, expressant-li la seva impressió del concert que Jaume Roca va donar a l'Ateneu Barcelonès. En el redactat s'expressen frases com "l'excel·lent impressió i la forta emoció que va causar-me en Jaume Roca", i aconsellava a Civil, a qui felicitava com mestre i guiador de Roca Delpech, que "Jo de Vos el presentari a Madrid".

Santos Sagregra (Girona 1893 - Barcelona ?), va estudiar a Girona i amplià estudis amb Gaspar Cassadó. Formà part de diverses agrupacions instrumentals, com el Quintet Català, el Trio Borguñó-Serra-Sagrera i el Quintet Laietà. El 1933 fundà el Quartet de Barcelona i es dedicà a l'ensenyament.
[Ampliar]

Zoom

Document de la Comissaria delegada a Girona del Govern de la Generalitat adreçada a Jaume Roca, pianista. Recital de piano al Teatre Municipal de Girona, en benefici de la Cantina Escolar de Girona. 25 d'octubre de 1932.
[Ampliar]Zoom

Carta de Pau Casal, adreçada a Miquel Roca, pare de Jaume Roca, concertant una entrevista. Datada el 24 d'abril de 1933. Anys més tard, el 1960, el cunyat de Jaume Roca, també music, Narcís Costa Horts va ser dessignat per Pau Casals a l'hora de preparar l'oratori El Pessebre, obra que va estrenar a Acapulco amb l'assistència d'oients de tot el món.
[Ampliar]


© Fotografies, documents i obres Col·lecció Santi Roca D. Costa

Anterior - Index - Següent