La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartatsSíntesi:

El carrer Besadó és una travessia curta que comunica la Rambla de la Llibertat amb les Peixateries Velles i les Voltes d'en Rosés.
Sobre el nom del carrer s'han emès diverses teories. Jaume Marquès opinava que el nom hauria de ser d'"Abaixadors", fent referència a l'ofici dels que es dedicaven a tallar i a igualar el pèl dels draps quan aquests sortien dels telers. Jaume Pumarola es decantava per "Pesador" i ho derivava del fet que en aquest indret un espai destinat a pesar grans. Josep Grahit argumentava la nomenclatura "Vessador", adduint que a la zona de les Voltes d'en Rosés hi hauria existit el desguàs d'un molí. Josep Pla al seu llibre "Girona" també especifica "Vessador". Josep Clara es decanta també per la grafia "Vessador", però en el sentit de vessar grans a les mesures de pedra que existiren en aquesta zona des del segle XVI fins al 1830.El carrer Besadó

[Informació]

Informació-Index

El carrer Besadó El carrer Besadó El carrer Besadó
CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice Creat: 26/02/2023