A les antigues processons de Setmana Santa a Girona, el primer pas a desfilar era el de l'Oraciˇ de Jes˙s a l'Hort de les Oliveres, en el que apareixia Jes˙s agenollat als peus d'un Óngel que li presentava un calze, des de dalt un arbre florit, a les branques del qual hom hi lligava un quants ocells vius, i tres ap˛stols dormien al cantˇ oposat; aquest pas inicial, que pertanyia al Gremi d'Hortolans, va ser destru´t durant la Guerra Civil.

El 9 d'abril de 1946 va ser aprovada pel bisbe la constituciˇ d'una Confraria que havia proposat un grup d'agricultors de Santa EugŔnia i de Palau Sacosta. L'11 de novembre de 1946 la Junta de Confraries acordÓ la construcciˇ del pas representatiu de l'Oraciˇ a l'Hort, encÓrrec que, en la seva fase de projecte i maqueta, va recaure en l'escultor gironÝ Joan Carrera, i la talla i realitzaciˇ definitiva, en l'escultor Arquimbau, de Barcelona. A les darreries dels anys setanta va restar alguns anys dipositat a l'esglÚsia de Sant Lluc, fins que l'any 1985 va reviure la Confraria i va tornar a sortir en processˇBibliografia

  • Confraria de Sant Isidre i Sant Galdric de Girona. Publicat al Programa de Setmana Santa 1997. Dip. Legal GI-90-97.
  • Treball del Centre d'Estudis de Setmana Santa, de Clara Herranz Padres, publicat al programa de Setmana Santa de Girona, 2007. Dip˛sit legal GI-175-98.
  • Back