La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

31 de maig 2014. Teatre Municipal

El dissabte 31 de maig 2014 va tenir lloc al Teatre Municipal de Girona l'espectacle "Dansa gegant" contra la distròfia de Duchenne, amb la participació de The Classical Ballet School, la Fal·lera Gironina, el tenor Jordi Molina i l'Esbart Fontcoberta.
La coreògrafa i ballarina Maria Elvira Buck-Gili, directora i fundadora de The Classical Ballet School, i la colla gegantera Fal·lera Gironina s'han aliat per presentar l'espectacle i recaptar fons a favor de la investigació sobre la distròfia muscular de Duchenne, una rara malaltia degenerativa que afecta 150 nens a tot Catalunya, amb la producció de "Dansa gegant".

Ball de gegants i capgrossos de Girona
(Ampliar) - Ball de gegants i capgrossos de Girona durant l'espectacle.

L'impulsora de la iniciativa i portaveu de l'associació Duchenne Parent Project, Àngels Gómez, calcula que entre les tres funcions es posaran a la venda un total de 1.500 entrades, que confia que serveixen per continuar treballant en la investigació d'una malaltia d'origen genètic especialment severa i que es manifesta des de la infància.
A "Dansa gegant", espectacle en el que participen una cinquantena de ballarins de l'escola de dansa i els membres de la Fal·lera, també hi col·labora l'Esbart Fontcoberta, el tenor Jordi Molina i el cantautor Lluís Llach, que ha cedit el permís per reproduir a l'escenari els temes del seu disc "Verges 50", que serveix de fil conductor del treball.

Les ballarines de The Classical Ballet School
(Ampliar) - Les ballarines de The Classical Ballet School.

Concebut com un espectacle per a tota la família, és una proposta innovadora que fusiona el ballet clàssic i la dansa tradicional en una història que planteja un viatge a les arrels tot transportant els ballarins i els elements del costumari català als anys cinquanta a través de les tradicions populars i enmig de gegants, capgrossos i bastoners, encapçalats per l'Àliga. Una festa per als sentits, plena de color, ritme i moviment, en la qual col·labora també la Colla Gegantera de Cassà de la Selva, l'equip tècnic del Teatre Municipal, l'Ajuntament, la Diputació i la Generalitat.

Fragment de l'actuació de l'Esbart Fontcoberta, durant l'espectacle.

Actuació de The Classical Ballet School

El Beatusaure, apareixent de sota l'escenari

Cartell de l'espectacle Dansa gegant

(Ampliar) - Cartell de l'espectacle "Dansa gegant".

  • El Beatusaure. Article històric sobre aquesta figura de la Faràndula gironina, creat per Nuxu Perpinyà.

  • "Faràndula. 500 anys d'imatgeria festiva de Girona". Reportatges i articles de l'exposició celebrada al Museu d'Història de la Ciutat.

  • 50 anys dels capgrossos de Girona. Reportatges de les activitats celebrades del motiu del 50è aniversari dels actuals capgrossos de la ciutat.

  • [Més imatges]-------------Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés