La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimecres 15 de març 2023 en un acte a l'església de Sant Lluc-Castrum dels Manaies, la Confraria de Jesús Crucificat va rebre de mà de la família del traspassat escultor Max Varés nou escultures de metall per ser exposades a la seu dels Manaies de Girona.
Representen a un manaia, un manaia infant, la banda dels Manaies (director de banda, pifre, timbaler, bombo i timbaler infant), un manaia a cavall i una doble creu amb la figura de Jesús Crucificat (la "Creu dels Manaies"). Les peces fan entre 30 i 135 cm d’alt. Com a agraïment a la cessió de les obres, la Confraria va decidir que les nou escultures serien l’element central del cartell per a la Setmana Santa 2023, en un lloc simbòlic com les escales de la Catedral de Girona. El castell ha estat obra dels fotògrafs Àngel Almazan i Jordi S. Carrera.

Xavier Serra i Maria Teresa González al costat d'una de les escultures de Max Varés

(Ampliar) - Xavier Serra i Maria Teresa González al costat d'una de les escultures de Max Varés.

En l’acte, també es va presentar el cartell de la Confraria per a la pròxima Setmana Santa, on es poden veure les escultures de Max Varés, i es va anunciar que l’expresident dels Manaies Narcís Reixach seria el pendonista d’honor del 2023. Reixach va ser president de l’entitat des de l’any 2010 i fins a l’any 2020, moment en què l’actual president Xavier Serra va ser la persona escollida per agafar el relleu. Ser pendonista d’honor és un dels majors reconeixements que atorga la Confraria dels Manaies i ho fa en reconeixement de la dedicació del pendonista en favor de l’entitat. Narcís Reixach serà l’encarregat de custodiar el penó des del pròxim Dimecres Sant, 5 d’abril, i fins al Divendres Sant, 7 d’abril.

Presentació del Cartell. D'esquerra a dreta: Àngel Almazan, co-autor del cartell; Xavier Serra, president dels Manaies; Jordi S. Carrera, co-autor del cartell, i Maria Teresa González v&iacuute;dua de Max Varés

(Ampliar) - Presentació del Cartell. D'esquerra a dreta: Àngel Almazan, co-autor del cartell; Xavier Serra, president dels Manaies; Jordi S. Carrera, co-autor del cartell, i Maria Teresa González v&iacuute;dua de Max Varés.


 • Max Varés i de Batlle (1947-2015). Article biogràfic de Josep Maria Varés, conegut per Max Varés, i una selecció de les seves obres escultòriques.


 • [Més imatges]-------------Back-Index-Next

  Una de les escultures de Max Varés cedida als Manaies de Girona

  (Ampliar) - Una de les escultures de Max Varés cedida als Manaies de Girona.

  Maria Teresa González, vídua de Max Varés, durant l'acte

  (Ampliar) - Maria Teresa González, vídua de Max Varés, durant l'acte.

  Xavier Serra, president dels Manaies, durant l'acte

  (Ampliar) - Xavier Serra, president dels Manaies, durant l'acte.

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  Creat: 16/03/2023