La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

24 de maig 2014. Rambla de la Llibertat

El dissabte 24 de maig 2014 va tenir lloc la 14a Fira d'Entitats de Voluntariat a la plaça Catalunya. Hi varen participar més de 40 entitats de Voluntariat i molts tallers.
Entre aquests: Aprèn a reparar la teva bicicleta, enganxa't amb nosaltres, donació de sang a la Unitat Mòbil, tastets de Reiki, controls gratuïts de glucèmia, artesania, tastets de productes de les nostres entitats, visitem l'ambulància de Creu Roja a Girona, danses d'arreu del món, cantada d'Havaneres a càrrec del Grup Galligants i animació amb els Gegants de Riudarenes, que varen fer una cercavila a la Rambla de la Llibertat.

La cercavila a la Rambla de la Llibertat
(Ampliar) - La cercavila a la Rambla de la Llibertat.

Els gegants representen el fet històric de la Guerra dels segadors, que va tenir lloc a la vila de Riudarenes lŽany 1640. Aquests gegants constitueixen una evocació dels pagesos de la vila que sofriren lŽescomesa dels "tercios" de Felip IV el 16 dŽabril de 1640, i que acabà amb el saqueig de lŽesglésia parroquial i el pillatge a tot el poble. El poble de Riudarenes recordant aquest fet va decidir de vestir de segadors als seus gegants..

La cercavila a la Rambla de la Llibertat
(Ampliar) - La cercavila a la Rambla de la Llibertat.

Els gegants de Riudarenes representen el fet històric de la Guerra dels Segadors, durant la qual va quedar afectada la vila de Riudarenes l'any 1640. Aquests gegants constitueixen una evocació dels pagesos de la vila que sofriren lŽescomesa dels Tercios de Felip IV el 16 d'abril de 1640, i que acabà amb el saqueig de l'església parroquial i el pillatge a tot el poble. El poble de Riudarenes recordant aquest fet va decidir de vestir de segadors als seus gegants.
Els gegants duen els noms de les tres rieres de Riudarenes: Esplet, Riereta i Vilarràs.


La geganta Riereta

El gegant Esplet

El gegant Vilarràs

[Més imatges]-------------Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés