La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

La Casa Pastors de Girona s'ha estrenat com a nou espai d'art contemporani amb l'exhibició de "Color latent", mostra de 70 peces d'autors gironins d'entre 1983 i 2013. Aquesta nova mostra serveix per oferir un primer tastet d'art contemporani a gironins i visitants, amb un objectiu més ambiciós: que s'arribi a situar al mateix nivell que el teatre i la música a la ciutat, en paraules de l'alcalde la ciutat.

Monument a Fidel Aguilar a la Devesa, Girona. Santi Roca D. Costa, 1983. Oli sobre tela
(Ampliar) - "Monument a Fidel Aguilar a la Devesa, Girona". Santi Roca D. Costa, 1983. Oli sobre tela. Una de les obres exposades a la Casa Pastors. Col·lecció Museu d'Història. Gentilesa de l'autor.

Entre les setanta obres que hi ha exposades es poden trobar peces de pintura, escultura, ceràmica, tapís, gravat, fotografia, collage i vídeo. Entre els artistes que hi ha exposats hi ha Paco Torres Monsó, Domènec Fita, Santi Roca D. Costa, Pep Admetlla, Roser Oliveras, Marcel Dalmau, Jordi Amagat, Josep Perpiñà, Jordi S. Carrera, Quim Domene, Enric Ansesa, Pia Crozet i Lluís Bosch Martí, entre altres.
L'acte va tenir lloc a l'antiga Sala de Justícia, ara presidida pel gran Umbral de fusta de Torres Monsó emmarcant la frase "Déu... m'he deixat el paraigua", on l'alcalde i la comissària de l'exposició i directora del Bòlit, Carme Sais, van parlar de la doble voluntat de donar a conèixer l'interior de la Casa Pastors i l'art gironí contemporani, tant al públic autòcton com als nombrosos visitants que s'espera que passin pel Barri Vell tant per l'immediat Temps de Flors com durant l'estiu, i on el visitant hi descobreixi l'art gironí dels segles XX i XXI, ben representat en el fons d'art contemporani que ha anat reunint l'Ajuntament de Girona: al voltant de 3.400 obres, una tercera part de les quals corresponen al període en el qual està centrada l'exposició, del 1983 al 2013.

Una de les sales de la mostra, durant la inauguració
(Ampliar) - Una de les sales de la mostra, durant la inauguració.

De les 70 obres seleccionades, molt diverses en estils, tècniques i formats, la majoria procedeixen de les nombroses exposicions organitzades a les sales municipals d'exposicions de Girona, però també n'hi ha deu que provenen de l'Escola Municipal d'Art, i algunes han estat donades o cedides en dipòsit pels artistes, s'han comprat a Espais i altres galeries, han estat encarregades com a cartells de Fires, etc.
Les obres es reparteixen per les antigues dependències de l'edifici judicial, algunes tan imponents com la sala de magistrats, amb una gran cúpula, i també antics despatxos de petites dimensions, que conserven l'aspecte que tenien quan s'hi desenvolupaven tasques judicials.
La Casa Pastors és un palau del segle XVII edificat sobre les muralles romanes i la fortificació medieval que s'hi va superposar. A l'interior s'hi poden contemplar els murs de la fortalesa medieval i la torre cilíndrica fortiticada del segle XIV que presideix una de les entrades a la ciutat, les sales nobles de la casa senyorial que va ser a partir del segle XVIII.

Cambra. Roser Oliveras Oliver, 2003. Díptic. Pintura sobre tela
(Ampliar) - Cambra. Roser Oliveras Oliver, 2003. Díptic. Pintura sobre tela. Obra exhibida a l'exposició. Gentilesa de l'autora.

Cúpula de la torre de la Casa Pastors
Cúpula de la torre de la Casa Pastors.
L'alcalde de Girona Carles Puigdemont i la comissària de l'exposició Carme Sais
L'alcalde de Girona Carles Puigdemont i la comissària de l'exposició Carme Sais, durant la inauguració.
L'artista Jordi Amagat
L'artista Jordi Amagat, durant la inauguració.
L'artista Lluís Bosch Martí
L'artista Lluís Bosch Martí, durant la inauguració.

[Més imatges]-------------Back - Index - Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés