La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dilluns 27 de gener 2020 es va commemorar al pati dels Rabins dels Centre Bonastruc ça Porta - Museu d'Història dels Jueus de Girona, el Dia de la Memòria de l'Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat, que enguany és el 75è aniversari de l’alliberament del camp d’extermini Auschwitz-Birkenau, amb un ritual d'encesa d'espelma, carregat de simbolisme. L'acte commemoratiu va comptar amb parlaments d'Assumpció Hosta, directora del Patronat del Call de Girona, i la participació de Marta Sureda, regidora de Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, i de la representant de Triangle Blau, Maria Rosa Rosich, i de l'Amical de Ravensbrück.

El camp de concentració i d'exterminació d'Auschwitz-Birkenau

(Ampliar) - El camp de concentració i d'exterminació d'Auschwitz-Birkenau. Fotografia de Josep Burset, gentilesa de l'autor.

L'1 de novembre de 2005 l'Assemblea General de les Nacions Unides, per resolució del Parlament Europeu de 27 de gener de 2005, va decidir assignar el 27 de gener Dia Internacional de Commemoració anual en memòria de les víctimes de l'Holocaust. El 27 de gener es commemora l'alliberament per les tropes soviètiques del camp de concentració i exterminació nazi d'Auschwitz-Birkenau el 1945; l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar oficialment aquesta data "Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust".

El camp de concentració i d'exterminació d'Auschwitz-Birkenau

(Ampliar) - El camp de concentració i d'exterminació d'Auschwitz-Birkenau. Fotografia de Josep Burset, gentilesa de l'autor.


  • Memòria de l'Holocaust 2019. Reportatge fotogràfic de la commemoració del Dia de la Memòria del l'Holocaust al pati dels Rabins dels Centre Bonastruc ça Porta.

  • Memòria de l'Holocaust 2018. Reportatge fotogràfic de la commemoració del Dia de la Memòria del l'Holocaust al pati dels Rabins dels Centre Bonastruc ça Porta.

  • Memòria de l'Holocaust 2017. Reportatge fotogràfic de la commemoració del Dia de la Memòria del l'Holocaust al Saló de plens de l'Ajuntament de Girona.

  • Memòria de l'Holocaust 2016. Reportatge fotogràfic de la commemoració del Dia de la Memòria del l'Holocaust al Saló de plens de l'Ajuntament de Girona.

  • Memòria de l'Holocaust 2015. Reportatge fotogràfic de la commemoració del Dia de la Memòria del l'Holocaust al pati dels Rabins dels Centre Bonastruc ça Porta.

  • Memòria de l'Holocaust 2014. Reportatge fotogràfic de la commemoració del Dia de la Memòria del l'Holocaust al pati dels Rabins dels Centre Bonastruc ça Porta.

  • Memòria de l'Holocaust 2013. Reportatge fotogràfic de la commemoració del Dia de la Memòria del l'Holocaust al pati dels Rabins dels Centre Bonastruc ça Porta.


  • El camp de concentració i d'exterminació d'Auschwitz-Birkenau

    (Ampliar) - El camp de concentració i d'exterminació d'Auschwitz-Birkenau. Fotografia de Josep Burset, gentilesa de l'autor.

    Presoners d'Auschwitz-Birkenau

    (Ampliar) - Presoners d'Auschwitz-Birkenau. Memorial-Museu d'Auschwitz-Birkenau.

    Els presoners eren tansportats en vagons de 9,86 m de llargada per 4,50 d'amplada, on podien encabir-hi entre 45 i 60 persones

    (Ampliar) - Els presoners eren tansportats en vagons de 9,86 m de llargada per 4,50 d'amplada, on podien encabir-hi entre 45 i 60 persones. Fotografia presa a l'exposició "Il mondo di Primo Levi. Una strenua chiarezza". Torí, 2015.


    [Més imatges]-------------Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés