Ricard Planas és periodista i crític d'art. Nascut a Girona el 1976, ha realitzat estudis de Filologia i d’Història de l’Art per la Universitat de Girona. La seva trajectòria professional en mitjans de comunicació abasta la direcció del programa de ràdio La boheme, sobre arts plàstiques i visuals a Ona Catalana, col.laboració també en les emisores Catalunya Ràdio, Catalunya Cultura i Onda Rambla. A nivell de premsa escrita, ha estat cap de la secció d’art del Diari de Girona, així com ha col·laborat a El Punt i a la revista de Girona, revista Arts... El 1999 funda la revista bonart per parlar de l’actualitat del països catalans en català i des d’una óptica per primar i redescobrir els valor de la cultura del país. Un projecte que el febrer del 2008 arribarà al número 100.

Trajectòria professional com a gestor cultural. Assessora i du la direcció artística del centre cultural les bernardes de salt durant tres temporades. Realitza exposicions per entitats de tot Catalunya i fa de curador d’exposicions retrospectives dels artistes Modest Cuixart, Eduard Arranz-Bravo, Santiago Roca D. Costa, Jaume Muxart, Grau-Garriga i Antón Lamazares, a banda de més d’un centenar d’articles sobre altres creatius d’arreu. Ha treballat per la Fundació Caixa de Girona, Fundació Caixa Manresa, Museu de Sant Cugat del Vallès, Museu d’Art i Museu d’Història de Girona, Edifici Miramar de Sitges, Museu de Cadaqués… El 2001 enceta una empresa d’assessorament cultural per gestionar, tan pel sector públic com privat, tota mena d’esdeveniments relacionats amb l’art. El 2005 funda la primera edició de la fira d’art contemporani INART de Girona, que el 2006 celebra la seva segona edició.

La Revista.

bonart és una revista mensual d'art que reflecteix, especialment, l'activitat que es desenvolupa arreu de Catalunya, Illes Balears, País Valencià, la Franja de Ponent, Catalunya Nord i el sud de França mitjançant entrevistes, reportatges, notícies, comentaris, crítiques, agenda... La revista també cobreixn esdeveniments artístics d'arreu de la península i de la resta del món. bonart va néixer a Girona, el novembre de l'any 1999, per iniciativa d'Anna Maria Camps, gestora cultural, i Ricard Planas, periodista i crític d'art. La revista es va crear amb el propòsit de difondre, en català, el món de les arts plàstiques i visuals. L'any 2002 va ser elegida la millor publicació catalana de l'any per l'APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català). Surt la primera setmana de cada mes i té una mitjana de 100 a 150 pàgines. Té una tirada de deu mil exemplars i es distribueix a quioscos i llibreries així com per suscripció. bonart ha estat present a la fira Arco de Madrid; a la fira Artexpo de Barcelona; a la fira Portoarte de Porto (Portugal) i a la Fira Internacional d'Eivissa, entre d'altres. bonart organitza INART, fira internacional d'art de Catalunya.

www.bonart.catBack-Next