La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

La Setmana Santa del 2015 els Manaies de Girona han fet 75 anys. El seguit d'activitats programades per a aquesta celebració han culminat amb el lliurament a la ciutat d'un monòlit, obra de l'artista gironí Domènec Fita, a la nova "plaça dels Manaies" situada entre la Gran Via de Jaume I i el passatge d'Emili Blanch i Roig, al costat de l'edifici de la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, denominació aprovada pel Ple de l'Ajuntament de Girona del 9 de març 2015.

Inauguració oficial del monòlit dedicat als Manaies de Girona
(Ampliar) - Inauguració oficial del monòlit dedicat als Manaies de Girona.

L'escultura es divideix en tres parts: una que representa un manaia; una altra que representa la creus dels improperis, els símbols que senyalen la Passió, i una darrera en la qual hi ha una inscripció en què es pot llegir "Confraria Jesús Crucificat. Manaies de Girona. 1751 - 1940 - 1 IV 2015", fent al·lusió a l'any fundacional de la Confraria, a l'any en què es va recuperar la tradició de l'entitat i a la data d'inauguració de la plaça i de l'escultura.
A l'acte, que ha tingut lloc en el marc de la tradicional desfilada i lliurament del penó que els Manaies de Girona fan cada Dimecres Sant, hi han intervingut l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, el president dels Manaies, Narcís Reixach, Xavier Soy Soler, vicepresident de la Diputació de Girona i l'autor de l'escultura, Domènec Fita.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, durant el seu parlament, acompanyat del president dels Manaies, Narcís Reixach

(Ampliar) - L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, durant el seu parlament, acompanyat del president dels Manaies, Narcís Reixach. • Història dels Manaies - Article històric de l'evolució des dels seus orígens de la Confraria de Jesús Crucificat - Manaies de Girona.

 • Activitats del 75è aniversari - Index de reportatges fotogràfics i articles dels actes i activitats dutes a terme amb motiu de la celebració.


 • [Més imatges]-----BackIndex-Next

  El monòlit, preparat per a la inauguració oficial
  (Ampliar) - El monòlit, preparat per a la inauguració oficial.

  L'artista Domènec Fita, autor de l'escultura, durant la inauguraci&oacutue;
  (Ampliar) - L'artista Domènec Fita, autor de l'escultura, durant la inauguraci&oacutue;.

  Els Manaies, formats al costat del monòlit
  (Ampliar) - Els Manaies, formats al costat del monòlit.

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés