La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimarts l'1 d'abril 2014 es va presentar a l'església de Sant Lluc-Castrum dels Manaies de Girona les activitats que es desenvoluparan amb motiu la celebració del 75è aniversari de l'Associació de Jesús Crucificat - Manaies de Girona.
La presentació a càrrec del president dels Manaies, Narcís Reixach i de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, es va iniciar amb el descobriment de la pancarta que anuncia l'esdeveniment, a la façana de l'església, on s'ha col·locat una escultura representant Sant Pau, obra de Josep Maria Trull.

Narcís Reixac, president dels Manaies, i Carles Puigdemont, alcalde de Girona, a l'inici de la presentació
(Ampliar) - Narcís Reixac, president dels Manaies, i Carles Puigdemont, alcalde de Girona, a l'inici de la presentació.

La descoberta de la pancarta que presideix l'església de Sant Lluc, seu de la Confraria, durant l'any d'aniversari, va ser el tret de sortida dels actes i activitats. Entre les més destacades que tindran lloc durant aquest període cal destacar les dues desfilades excepcionals del maniple de Manaies. La primera serà el dissabte 5 d'abril i servirà per anunciar l'inici dels actes d'aniversari i acabarà amb la inauguració de l'escultura de Sant Pau, patró de la confraria, a la façana de Sant Lluc, que serà beneïda pel bisbe de Girona, Francesc Pardo.
La segona desfilada tindrà lloc el 29 de març del 2015, diumenge de Rams. S'hi ha convidat totes les formacions de manaies, armats i estaferms de la demarcació de Girona per desfilar d'una manera innovadora i junts en una sola formació.

Narcís Reixac, president dels Manaies, i Carles Puigdemont, alcalde de Girona, durant la presentació dels actes
(Ampliar) - Narcís Reixac, president dels Manaies, i Carles Puigdemont, alcalde de Girona, durant la presentació dels actes.

 • Història dels Manaies de Girona. Article històric sobre l'evolució del maniple.

 • L'església de Sant Lluc-Castrum dels Manaies. Reportatge i article històric sobre el Castrum dels Manaies.

 • El retaule de Sant Lluc. Article històric sobre el retraule major de l'església.

 • Setmana Santa 2013. Reportatges i articles sobre les activitats celebrades a Girona durant la Setmana Santa 2013.

 • Manaia, durant l'acte de presentació

  Manaies descobrint la pancarta a la façana del Castrum a l'església de Sant Lluc.

  Escultura de Sant Pau, a la façana del Castrum de Sant Lluc, obra de l'artista i confrare Josep Maria Trull.  [Més imatges] -----Back-Index-Next

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés