La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimarts 18 d'abril 2017 es va presentar, al claustre de la Catedral de Girona, la representació de la "Consueta de Sant Jordi cavaller", un text mallorquí d'autor desconegut del segle XVI, d'un marcat caràcter didàctic i apologètic, que s'escenificarà el dissabte 22.
La presentació ha anat a càrrec del director de l'obra, l'actor Martí Peraferrer, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, el vicealcalde de Girona, Eduard Berloso, amb la participació del lingüista Pep Vila, qui ha assessorat l'adaptació del text. L'acte ha finalitzat amb una representació d'una de les escenes de l'obra.

Foto de grup, amb els actors, al finalitzar la presentació

(Ampliar) - Foto de grup, amb els actors, al finalitzar la presentació.

La "Consueta de Sant Jordi cavaller" és una mostra de teatre medieval religiós català, que tenia una funció pedagògica important, i que en aquest cas explica la coneguda llegenda d'una ciutat assetjada per un drac que Sant Jordi allibera després d'una lluita en què el bé triomfa sobre el mal. Un decorat de jardineria recrearà l'ambient d'un bosc de la Líbia medieval, mentre que la música la posarà l'orgue de la Catedral tocat per Pau Riuró Bofill, i entre l'attrezzo inclourà un drac que ha construït Nuxu Perpinyà i que s'incorporarà als gegants, capgrossos i altre bestiari popular de la ciutat.

Un moment de la presentació amb Berloso, Pardo i Peraferrer

(Ampliar) - Un moment de la presentació amb Berloso, Pardo i Peraferrer.

L'obra ha estat editada per l'erudit i investigador teatral Josep Romeu i Figueras (1917-2004), del qual es commemora el centenari del naixement. L'acte forma part de la programació del 600 aniversari de la nau única gòtica de la Catedral de Girona. El Capítol de la Catedral produeix l'espectacle, i el vestuari va a càrrec de Drakónia. Els actors són: Guillem Gispert, Robert González, Josep M. Canaleta, Ivan Bustos, Gerard Martínez, Mamadou Diallo, Víctor Petit, Oriol Martí, Susanna Romero, Carla Ciurana i Guillem Fernández-Valls.

Gustavo Torres, coordinador del projecte Teatre a la Catedral

(Ampliar) - Gustavo Torres, coordinador del projecte Teatre a la Catedral.

Un moment de la representació al Claustre

(Ampliar) - Un moment de la representació al Claustre.


Martí Peraferrer, director de l'obra, durant la presentació

(Ampliar) - Martí Peraferrer, director de l'obra, durant la presentació.

Francesc Pardo, bisbe de Girona, durant la presentació

(Ampliar) - Francesc Pardo, bisbe de Girona, durant la presentació.

Eduard Berloso, vicealcalde de Girona

(Ampliar) - Eduard Berloso, vicealcalde de Girona.

El lingüista Pep Vila durant la presentació

(Ampliar) - El lingüista Pep Vila durant la presentació.


[Més imatges] -----------Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés