La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

La festa del Corpus se celebrava el dijous següent a l'octava de Pentecosta, tot i que ha estat traspassat a diumenge. Barcelona i Girona van ser les segones ciutats del món que van celebrar el Corpus Christi amb una processó, de la que hi ha notícies des de l'any 1320.

El 22 de juny del 2014 va tenir lloc la festivitat a la ciutat, amb la construcció de catifes de flors a l'interior de la catedral, a l'escalinata de la seu, a la plaça de la catedral i a la pujada de Sant Feliu, tot preparant el recorregut que va seguir la processó a la tarda del diumenge.

Sortida de la Custòdia de la Catedral
(Ampliar) - Sortida de la Custòdia de la Catedral

La construcció de les catifes de flors, seguint uns precisos dissenys previs, a anat a càrrec de membres de les confraries de Setmana Santa de Girona qui, durant el matí han estat feinejant preparant les flors, sorres, serradures i altres elements que han utilitzat per a la confecció dels espais acolorits, fins assolir l'aspecte definitiu, que ha despertat la curiositat i l'admiració dels visitants.

La catifa de la plaça de la Catedral
(Ampliar) - La catifa de la plaça de la Catedral

A la tarda, després de la cerimònia a la catedral, ha tingut lloc la processó que s'ha iniciat a la Catedral amb la sortida de la Custodia sota pali, seguint la tradició, precedida de la Creu processional acompanyada de ciris. El seguici processional ha seguit per les escales de la seu, la plaça de la Catedral, Sobreportes, pujada de Sant Feliu per acabar entrant a la basílica parroquial de Sant Feliu. • Processó de Corpus 2013. Reportatge fotogràfic i article de la festa del Corpus de l'any 2013.

 • Processó de Corpus 2012. Reportatge fotogràfic i article de la festa del Corpus de l'any 2012.

 • La Festa del Corpus. Índex recopilatori d'articles i reportatges fotogràfics sobre la tradició de la festa del Corpus a Girona.

 • - Entrada a la porta dels Apòstols de la Catedral

  - Detall la catifa a l'interior de la nau de la Catedral

  - La Creu processional

  [Més imatges]-----BackIndex-Next

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés