La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimecres 26 d'octubre 2022 va tenir lloc, al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona, la presentació del llibre de Fires, que en aquesta edició ha estat el segon volum de "Girona. Menjars de Fires", la redacció del qual ha anat a càrrec del periodista gironí especialista en gastronomia Salvador Garcia-Arbós. Varen participar en la presentació l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, l'enòleg del Celler de Can Roca, Josep Roca, el cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament de Girona, Joan Boadas, i el mateix autor. Varen ser-hi presents la resta de col·laboradors de la publicació.

L'arròs a la cassola

(Ampliar) - L'arròs a la cassola. Fotografia Abraham Simon-Ferré

En aquesta nova publicació, el protagonisme l’agafen els àpats del carrer, servits als espais exteriors. Les castanyes dins un cucurutxo de paper de diari, la paperina de xurros, el núvol de sucre, la poma amb vermell de caramel, les garapinyades, les patates de xurreria, i totes les llepolies que permeten caminar i menjar, centren els textos d’aquest volum de "Girona. Menjars de Fires". També s’hi recullen receptes, menús, postres, begudes, i altres elements relacionats amb la gastronomia.

El llibre de Fires 2022, segon volum de 'Girona. Menjars de Fires'

(Ampliar) - El llibre de Fires 2022, segon volum de 'Girona. Menjars de Fires'.

La major part dels textos són escrits per Garcia-Arbós, i també s’hi recullen escrits d’Adriana Bàrcia José, Josep Maria Fonalleras i Codony, Josep Roca Fontané, Abraham Simon-Ferré, Pep Vila, i les fotografies de Francesc Guillamet i de l'Arxiu Històric de Girona.
Pel que fa a les imatges, en el volum hi apareixen fotografies de les paradetes de la Devesa i de negocis enfeinats durant les Fires de Sant Narcís, així com de l’ambient de la Festa Major al llarg dels anys. "Girona. Menjars de Fires" incorpora, a més, diferents receptes d’Eduard Bosch de plats que tradicionalment s’assaboreixen durant la diada de Tots Sants o el segon diumenge de Fires. És el cas dels bunyols de bacallà, l’arròs a la cassola, l’ànec amb peres o els panellets.


 • Presentació del llibre de Fires 2021 - Reportatge fotogràfic i article de la presentació del primer volum de "Girona. Menjars de Fires" el 22 d'octubre de 2021.

 • [Més imatges]------Tornar-Index-Més imatges

  Portada del llibre de Fires del 2022

  (Ampliar) - Portada del llibre de Fires del 2022.

  L'enòleg del Celler de Can Roca, Josep Roca

  (Ampliar) - L'enòleg del Celler de Can Roca, Josep Roca.

  El cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament de Girona, Joan Boadas

  (Ampliar) - El cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament de Girona, Joan Boadas.

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice