La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Durant els dies de les Fires de Sant Narcís de Girona 2012, i a l'espera de sortir a la Trobada de gegants del diumenge 4 de novembre, els gegants i les figures del bestiari de la ciutat han estat exposats a l'entrada de l'ajuntament. Aquí els han pogut visitar i fotografiar-s'hi mainades i grans, podent gaudir-los de ben a prop, immòbils, com no ho poden fer durant les cercaviles i ballades que protagonitzen. També és una ocasió única de veure l'Àguila de la ciutat.

Els gegants a l'Ajuntament

(Ampliar) - Els gegants a l'Ajuntament. L'Àguila de la ciutat

El gegants Carlemany i Anna Gironella. Parella de gegants dissenyats per Carles Vivó i construits a Tiana, al Taller Pere Botero, l´any 1985. Per això se´ls coneix popularment com els gegants d´en Vivó. En arribar a Girona el resultat no va agradar gens i se´ls va decapitar per a fer-los-hi uns caps nous a l´Escola d´Art La Mercè on també s'hi van fer els vestits, en substitució dels originals de la Sra. Anna Breba, qui regalà les túniques i capes a la ciutat, i en el seu honor la gegantesa porta llur nom. El resultat no va ésser massa harmoniós i es notava la desproporció entre mans i cap. L´any 1993 van ésser restaurats per David Ventura en ocasió del bateig de les rèpliques dels gegants històrics Fèlix i Maria Àngels. Des de l´any 1998 s´utilitzen unes rèpliques en cartró-pedra fetes al taller "El drac petit" de Terrassa.El pes del gegant és de 56 kgs i la seva alçada de 3,70 m. L'Anna Gironella pesa 41 kgs i té una alçada de 3,55 m.

Els gegants a l'Ajuntament

(Ampliar) - Els gegants a l'Ajuntament. Un dels caps del Beatusaure.

El gegants Fèlix i Àngels. Rèpliques, fetes el 1993 amb materials molt més lleugers, dels vells gegants tradicionals, actualment exhibits, des del 1985, al Museu d'Història de la Ciutat, prop de l'àliga original que els havia acompanyat tantes vegades. Aquests gegants van ser batejats amb els noms de Fèlix i Ma. Àngels, en honor a dos elements molt característics de Girona: Fèlix pel campanar de Sant Feliu, dit popularment Sant Fèlix; i M. Àngels pel Santuari de la Mare de Déu dels Àngels, indret molt estimat pels gironins. L´element més peculiar del gegant és el toisó d´or que du penjat al coll; símbol de la seva reialesa. La geganta llueix dues llargues trenes rosses que ressalten com a element més peculiar. Antigament el pentinat es canviava anualment segons els corrents de moda.


La geganta Àngels

El gegant Fèlix

- En Gerió - Article i reportatge fotogràfic del gegants. Història i llegenda associada a la figura.

- Gegants i capgrossos de Girona - Article sobre la història i significat de capgrossos, gegants i altres figures de la ciutat.

- El Beatusaurus de Girona - Article sobre la història, disseny i construcció, i significat de la figura.

[Més imatges]----------- Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés