La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Pedra... i vida.

El Pont de Pedra de Girona és un dels indrets des dels que es pot gaudir d'una de les panoràmiques més espectaculars de Girona, i on més visitants s'aturen per fer les seves fotos de record de l'estada a la ciutat. La vista que s'ofereix des del pont és la que correspon a la imatge emblemàtica de Girona: les cases de l'Onyar i al fons els campanars de la Catedral i Sant Feliu. Però si es mira cap a baix, al riu, a l'alçada d'on hi aboca la sèquia Monar, apareix sovint una considerable diversitat de fauna que forma un veritable espectacle viu: ultra les típiques carpes "gironines", hi solen ser presents aus relacionades amb el medi aquàtic, que criden l'atenció de gironins i visitants.

Ampliar
(Ampliar) - Corbs marins (Phalacrocorax capillatus)

L'ànec collverd (Anas platyrhynchos) és una espècie que s'hi ha instal·lat de forma permanent, i grups d'aquestes aus (mascles, femelles i, a l'època de cria, fileres de polls), es poden veure a tot el recorregut de l'Onyar per la ciutat, especialment agrupats sota els indrets des d'on els llencen menjar (ponts, finestres d'habitatges o de comerços, etc.).

Els gavians argentats (Larus michahellis) també formen part de la quotidianeïtat urbana de Girona. Les aus més insòlites que hi solen ser presents són el martinet blanc (Egretta garzetta), i darrerament desperta la curiositat de gironins i visitants grups de corbs marins (Phalacrocorax capillatus), amb les magnífiques ales esteses, o submergits fins el coll, i bernats pescaires (Ardea cinerea), amb posat pausat i tranquil, o absortament aturat esperant el moment oportú per pescar algún petit animaló aquàtic, tots en perfecte harmonia, compartint l'hàbitat urbà.

Sovint també hi són presents, entre altres espècies, les polles d'aigua (Tachybaptus ruficollis), de dimensions més petites, sobretot a les "platges" que les vingudes de l'Onyar formen a l'espai entre la Plaça Catalunya i el Pont de Pedra.

Les imatges que il·lustren aquest article, en les que es poden veure les dues espècies menys freqüents, corbs marins i bernats pescaires, varen ser preses el diumenge 27 de novembre de 2011.

Ampliar

(Ampliar) - Bernat pescaire (Ardea cinerea)

Ampliar

(Ampliar) - Corb marí (Phalacrocorax capillatus)

Zoom Zoom Zoom Zoom Zoom
Zoom Zoom Zoom Zoom Zoom
Zoom Zoom Zoom Zoom Zoom

Back-Index

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés