La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Dins la programació d'activitats de Nadal 2016, el dissabte 3 de desembre va tenir lloc la inauguració de la XVI Biennal del Pessebre Català, que acull més de 100 diorames.
Després de la cercavila protagonitzada per l'Esperit de Nadal, que va finalitzar amb una ballada a la plaça del Vi, es va inaugurar oficialment l'esdeveniment al Saló de Plens de l'Ajuntament. A la finalització de l'acte les corals del GEiEG i Coral de Solfa varen oferir un concert de nadales a l'entrada de l'Ajuntament.

El mestre Marçal Casanovas, autor del conjunt de 160 figures destinades als diorames de Els Pastorets, obsequiat durant l'acte inaugural

(Ampliar) - El mestre Marçal Casanovas, autor del conjunt de 160 figures destinades als diorames de Els Pastorets, obsequiat durant l'acte inaugural.

L’exposició, que acull més de 100 diorames, fa un recorregut pel Barri Vell i compta amb quatre espais: l’entrada de l’Ajuntament de Girona, el Teatre Municipal, el CaixaFòrum i el claustre de la Diputació. Aquest esdeveniment coincideix amb el 70è aniversari de l’Associació de Pessebristes de Girona i amb el centenari de Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres.
Setzes dels diorames que s’exposen han estat encarregats per la Fundació Folch i Torres i la Coordinadora de Pastorets de Catalunya amb motiu del Centenari dels Pastorets, i s’han realitzat a setze associacions de pessebristes de la Federació Catalana de Pessebristes. El figurista mataroní Marçal Casanovas ha sigut l’encarregat d’esculpir el conjunt de 160 figures destinades a aquests diorames. A més a més també es compta amb la participació de 92 diorames inscrits de diferents entitats federades de Catalunya i dos més del País Basc.
Com cada Nadal se celebra, també, l’exposició de pessebres a l’espai La Carbonera i a la Cisterna del Museu d’Història de Girona, que enguany celebra la 33a edició.

Un moment de l'acte inaugural al Saló de Plens de l'Ajuntament
(Ampliar) - Un moment de l'acte inaugural al Saló de Plens de l'Ajuntament.

 • La cercavila amb l'Esperit de Nadal. Article, reportatge fotogràfic i video de la cercavila amb l'Esperit de Nadal i el seu seguici pels carrers del Barri Vell, prèvia a l'acte inaugural.

 • El President de la Federació Catalana de Pessebristes, Albert Català, durant la inauguració

  (Ampliar) - El President de la Federació Catalana de Pessebristes, Albert Català, durant la inauguració.

  El President de l'Associació de Pessebristes de Girona, Alfons Vázquez, durant la inauguració

  (Ampliar) - El President de l'Associació de Pessebristes de Girona, Alfons Vázquez, durant la inauguració.

  L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, durant la inauguració

  (Ampliar) - L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, durant la inauguració.


  [Més imatges]-----BackIndex-Next

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés