La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Els dies 15, 16 i 17 de desembre 2017, es va celebrar el festival "Vibra. Festa de la llum", un esdeveniment en què la llum i la sostenibilitat són els principals protagonistes.
S'han fet espectacles a quatre indrets de la ciutat, formant un itinerari de visita, que s'inicia a la Farinera Teixidor - plaça Joan Brossa, segueix pel Parc Central, on es mostra l'espectacle "Les Luminéoles", continua per la plaça de l'Assumpció amb el Mercat de la Volta, i finalitza a la plaça de Calvet i Rubalcava, amb l'Arbre de la Llum.

Llums al Parc Central

(Ampliar) - Llums al Parc Central.

L'esdeveniment va ser inaugurat el divendres 15 de desembre per la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Planas, i el regidor de Sostenibilitat i Medi Ambient, Eduard Berloso, a la plaça Joan Brossa, davant la Farinera Teixidor.
L'espectacle de la Farinera Teixidor va comptar amb la col·laboració de Philips Lighting i EUMES, Escola de Música Avançada i So de Girona. La façana de l’edifici va mostrar una nova dimensió dissenyada per a aquesta ocasió, que va dotar el paisatge nocturn urbà de la ciutat d'un nou atractiu per a veïns i visitants.

Inauguració de l'esdeveniment a la plaça Joan Brossa, amb la regidora Glòria Planas i el regidor Eduard Berloso

(Ampliar) - Inauguració de l'esdeveniment a la plaça Joan Brossa, amb la regidora Glòria Planas i el regidor Eduard Berloso.

"Les Luminéoles" del Parc Central varen transformar l'espai en un món fantàstic on els ocells que ballen al vent i llanternes màgiques guien pel camí de la imaginació. "Les Luminéoles" de Porté Par le Vent varen ser creades per l’obra 2012 Fête des Lumières a Lió.
A la plaça de l'Assumpció - Mercat de la Volta, es va banyar per la llum de les seves activitats i de les llanternes màgiques Amours en cage. Al centre de la plaça hi havia l’escultura Estoy más cerca de fundirme en una botella de vino que de entender todo esto, instal·lada sobre la font.

Instal·lació a la plaça de l'Assumpció

(Ampliar) - Instal·lació a la plaça de l'Assumpció.

A la plaça Calvet i Rubalcava, amb "L'Arbre de la Llum", com a símbol de trobada és niu, refugi i ombra que explica la unitat de la vida amb les arrels clavades a terra, i les branques enfilant-se cap al cel. En aquest espai, una constel·lació de bombetes donava vida al plataner en ple hivern i l’il·luminava a ritme de cultura viva i de participació ciutadana.

L'Arbre de la Llum, a la plaça Calvet i Rubalcava

(Ampliar) - L'Arbre de la Llum, a la plaça Calvet i Rubalcava.[Més imatges]------ Back-Index-Next

Espectacle 'Les Luminéoles' al Parc Central

(Ampliar) - Espectacle "Les Luminéoles" al Parc Central.

Façana de la Farinera Teixidor durant l'espectacle

(Ampliar) - Façana de la Farinera Teixidor durant l'espectacle.

Espectacle 'Les Luminéoles' al Parc Central

(Ampliar) - Espectacle "Les Luminéoles" al Parc Central.

Façana de la Farinera Teixidor durant l'espectacle

(Ampliar) - Façana de la Farinera Teixidor durant l'espectacle.

La regidora Glòria Planas durant la inauguració

(Ampliar) - La regidora Glòria Planas durant la inauguració.

El regidor Eduard Berloso durant la inauguració

(Ampliar) - El regidor Eduard Berloso durant la inauguració.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés