La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dijous 5 de gener 2023 va tenir lloc la tradicional arribada dels Reis d'Orient a la ciutat de Girona. Per segona vegada, el Campament Reial es va instal·lar al Camp de Mart, al Parc de la Devesa, on varen ser rebuts els tres Reis, que varen saludar la mainada assistent. L'Àliga de la Ciutat els va retre els honors de la seva espectacular dansa, al ritme de la música dels seus servidors.

El rei Gaspar i el seu camarlenc

(Ampliar) - El rei Gaspar i el seu camarlenc.

Amb el mateix recorregut que la Cavalcada de Reis 2022, els Reis varen fer un primer tram d’itinerari amb carrossa i l’últim a peu, sortint del campament del Camp de Mart per enfilar el carrer de Caterina Albert i la plaça Miquel de Palol en direcció a la Punxa per passar per la plaça Poeta Marquina, la ronda Sant Antoni Maria Claret i el carrer Joan Maragall per després arribar a la plaça Catalunya, on els Reis varen baixar de les carrosses i varen continuar a peu, cap al carrer Santa Clara i la plaça de la Independència, des d'on es varen dirigir cap a la Copa passant per Ramon Folch i la rotonda del Rellotge.

Els Reis i els seus camarlencs

(Ampliar) - Els Reis i els seus camarlencs.

En aquesta ocasió han participat a l'esdeveniment 280 voluntaris, entre músics, carters, caramelers, tamponers, cuiners i amb la novetat d’uns pastors que completaven el grup dels carboners. La novetat de l'any han estat les carrosses reials a pedal, amb mecanismes imperceptibles per qui veia la Cavalcada, ja que estaven coberts de caixes i diferents teles. Només el moviment dels dos pedaladors i el timoner feien intuir que l’aparell no es movia sol. Un cop a la Copa va tenir lloc l’acte final, amb la recepció per l'alcaldessa de Girona Marta Madrenas, i el discurs a càrrec del rei Gaspar.

Músics del seguici del rei Baltasar

(Ampliar) - Músics del seguici del rei Baltasar.

El Tarlà i el Macer al campament del Camp de Mart

(Ampliar) - El Tarlà i el Macer al campament del Camp de Mart.

La Carbonera Major Tem-Noch al campament

(Ampliar) - La Carbonera Major Tem-Noch al campament.

El Tarlà al campament reial

(Ampliar) - El Tarlà al campament reial.

Músic del seguici del rei Baltasar

(Ampliar) - Músic del seguici del rei Baltasar.

Servidor del seguici del rei Baltasar

(Ampliar) - Servidor del seguici del rei Baltasar.


[Més imatges] -----------Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés