La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

La Diada de Sant Jordi, Patró de Catalunya, és tradicionalment el dia dels enamorats, essent el costum, des de el segle XV, regalar una rosa vermella com la sang a la estimada. A inicis del segle XX el costum es popularitza i a finals del primer terç d'aquest segle s'hi afegeix el costum de regalar un llibre al noi, en motiu del dia del llibre.

Decoració de Sant Jordi al Mercat del Lleó
(Ampliar) - Decoració de Sant Jordi al Mercat del Lleó

Per celebrar-ho, a part de les típiques parades de roses i llibres a la Rambla de la Llibertat i la plaça Catalunya, es varen dur a terme un seguit d'activitats. Al pont de les Peixateries Velles, Òmnium Gironès va organitzar l'activitat "Estenem poesia"; durant tot el dia els vianants que passaven pel pont trobaven una “estesa” de poemes, que podien agafar o fins i tot podien penjar-ne algun de propi.
A la plaça del Vi, organitzada per l'Ajuntament de Girona, la Casa de Cultura i la Universitat de Girona, es va fer una lectura pública homenatge a Miquel Pairolí que compliria 60 anys aquest 2015, quan en fa 25 que va publicar el seu primer dietari, "Paisatge amb flames", lectura en la que varen participar diverses persones.

La façana de l'Ajuntament, amb el domassos dels antics pobles, avui annexionats a Girona, de Santa Eugènia de Ter, Sant Daniel i Palau-sacosta
(Ampliar) - La façana de l'Ajuntament, amb el domassos dels antics pobles, avui annexionats a Girona, de Santa Eugènia de Ter, Sant Daniel i Palau-sacosta

A la tarda, a la plaça Independència va tenir lloc una audició de sardanes a càrrec de la cobla Tres Vents organitzada pels Amics de la Sardana Terranostra.
També a la tarda, i organitzada per Fal·lera Gironina, es va fer la "Passejada del Drac"; cercavila amb el Beatusaure, acompanyat dels capgrossos el Ballester i La Pericota, i els grups de bastoners i músics, que iniciaren la cercavila a l'avinguda de Ramon Folch, per seguir pel carrer de Santa Clara, Pont de Pedra, Rambla de la Llibertat, Pont de Sant Agustí i plaç a de la Independència, per finalitzar en el mateix lloc de sortida.
El Mercat del Lleó va engalanar les parades i passadissos amb motius al·lusius a la diada: roses, dracs, sant Jordis, etc.

  • Sant Jordi 2014. Articles i reportatges fotogràfics dels actes i esdeveniments de la diada de Sant Jordi 2014.

  • Sant Jordi 2013. Articles i reportatges fotogràfics dels actes i esdeveniments de la diada de Sant Jordi 2013.

  • Sant Jordi 2012. Articles i reportatges fotogràfics dels actes i esdeveniments de la diada de Sant Jordi 2012.

  • Sant Jordi 2011. Articles i reportatges fotogràfics dels actes i esdeveniments de la diada de Sant Jordi 2011.

  • Sant Jordi al riu Onyar
    (Ampliar) - Sant Jordi al riu Onyar
    Una rosa a la Rambla de la Llibertat
    (Ampliar) - Una rosa a la Rambla de la Llibertat
    Sardanes a la plaça de la Independència
    (Ampliar) - Sardanes per la cobla Tres Vents a la plaça de la Independència

    [Més imatges]--- Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés