La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartatsSíntesi:

L’Any del Xuixo és una celebració reivindicativa del xuixo. Investigant el passat, però sense nostàlgia, mirant endavant, amb voluntat de millora. Vol ser el renaixement del xuixo.
El dimarts 23 d'octubre de 2018 a la tarda, va tenir lloc l’acte de descoberta de la placa commemorativa del lloc on va néixer el xuixo ara fa cent anys. Aquesta iniciativa dóna el tret de sortida oficial a l’Any del Xuixo, que el consistori gironí impulsa per visibilitzar i posar en valor aquest dolç típic de la ciutat que enguany celebra el centenari.
La placa es va col·locar al número 15 del carrer de la Cort Reial, lloc que havia ocupat el 1918 l’obrador de la pastisseria de la família Puig. Va ser allà on Emili Puig Burch, juntament amb un ciutadà francès que de tant en tant treballava a l'obrador, va crear el xuixo. Segons Garcia-Arbós, tot i que no se'n sap la data exacta, tot apunta que hauria estat durant el 1918, en acabar la Gran Guerra.Centenari del xuixo. Descobriment d'una placa commemorativa a la Cort Reial de Girona

[Text de Carles Vivó] -- [Textos de Salvador Garcia-Arbós]
[Informació]

[Més imatges]

Informació-Index-Més imatges

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés