Imatge: Vestíbul del Museu.

Veure'l-Back-Index

EL MUSEU.

El Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol, està situat a la plaça del Mercadal, a tocar la plaça de la Constitució, i d'una de les principals arteries comercials i de lleure de la ciutat, el carrer de Santa Clara tot al barri del Mercadal.

LA COL·LECCIÓ.

El Museu del Cinema de Girona, constituït entorn de la col·lecció adquirida per l'Ajuntament de Girona el gener de 1994 a Tomàs Mallol, qui, al llarg de més de 30 anys, ha format una col·lecció d’objectes i aparells de precinema i dels primers anys del cinema. La Col·lecció Tomàs Mallol és considerada com la més important d'Espanya d'aparells de cinema, i sobretot dels precinematogràfics, i està dins el grup de les col·leccions més importants d'Europa d'aquesta temàtica.

La Col·lecció Tomàs Mallol es compon aproximadament d'unes 20.000 unitats. A part dels gairebé 8.000 objectes, aparells i accessoris precinematogràfics i del cinema dels primers temps, cal destacar prop de 10.000 documents amb imatges fixes (fotografies, cartells, gravats, dibuixos i pintures), 800 films de tot tipus i una biblioteca amb més de 700 llibres i revistes. Els objectes aplegats s’emmarquen en el període comprès entre mitjan segle XVII i 1970. El gruix de la col·lecció pot datar-se entre la segona meitat del segle XVIII i el primer terç del segle XX .


© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés---------------------