Torró d'arròs inflat

Ingredients
-------- - 200 gms de crema de xocolata (Nutella, Nocilla)
-------- - 300 gms de xocolata amb llet fosa
-------- - 1 polsim de sal
-------- - 150 gms d'arròs inflat

Elaboració
Fondre la xocolata amb llet; mai al bany maria, la humitat que produeix no és convenient per la xocolata. A la sessió s'ha fos amb un soplet d'aire calent. El mateix es pot fer substituint l'arròs inflat per neules, quicos, etc.

Història del torró
El torró és el dolç més típic i tradicional per Nadal als Països Catalans, tot i que en orígen era menjat a les postres dels rics en ocassions molt especials; per exemple, hi ha constància escrita de la seva presència al menú de les noces de la filla del rei Jaume I.
L'origen del torró no és del tot clar, la teoria més plausible és que sigui d'origen àrab, com altres postres amb ametlles, i des de les comarques del Sud del País Valencià, especialment de Xixona i Alacant, es va popularitzar a altres zones peninsulars, el sud de França i, a través d'Itàlia, el torrone, a l'Amèrica Llatina.
És possible que el nogat occità, el nougat en francès i el torrone italià derivessin també directament dels àrabs, o no se sap si per influència del torró català, que ja existia a l'Edat Mitjana i que en aquell moment, i en concret al segle XV, pertanyia a la cuina més prestigiosa d'Europa.

Reportatge dels ingredients (Clicar damunt les imatges per ampliar-les)

Zoom Zoom Zoom Zoom
Reportatge del procés (Clicar per veure'l)


© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés
Back-Index-Next