La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Il·lustració, del 'Beatus'. Any 975

Il·lustració, del 'Beatus'. Any 975. Viquipèdia - (Ampliar)


Museu-Tresor de la Catedral de Girona

EL MUSEU-TRESOR. La nau de la Catedral de Girona presenta al visitant una gran col·lecció de retaules, un magnífic presbiteri amb una càtedra i ara d’altar del segle XI, un baldaquí i altar major d’orfebreria del segle XIV, el vitrall de Sean Scully inaugurat el 2011. El claustre, del segle XII, mostra nombrosos capitells figurats amb escenes bíbliques.
Al Tresor és on s'exhibeix la col·lecció d’art que el Capítol de la Catedral de Girona ha anat conservant i enriquint al llarg del temps. En les seves quatre sales trobem peces de diverses èpoques, tècniques i estils, moltes d’elles cabdals per la història de l’art. Dins el conjunt destaca el famós Tapís de la Creació, l’arqueta d’Hixam II, l’escultura de Sant Carlemany, el Beatus o el segell de la comtessa Ermessenda de Carcassona.

HI ESTEM TREBALLANT

Tapís o brodat de la Creació. Segle XI. Peça única en el seu gènere

Tapís o brodat de la Creació. Segle XI - principis del XII. Peça única en el seu gènere. Generalitat de Catalunya - (Ampliar)

Arqueta d’Hixam II. Segle X. Plata cisellada i daurada, signada, sota la tanca, per l’orfebre hebreu Judà ben Boçla

Arqueta d’Hixam II. Segle X. Plata cisellada i daurada, signada, sota la tanca, per l’orfebre hebreu Judà ben Boçla. Generalitat de Catalunya - (Ampliar)


41º 59' 15" N
2º 49' 35" E

Museu-Tresor de la Catedral de Girona

Museus

Pere III, dit el Cerimoniós. 1345. Jaume Cascalls

Pere III, dit el Cerimoniós. 1345. Jaume Cascalls. L'escultura tanbé és coneguda com 'Sant Carlemany'. Viquipèdia - (Ampliar)


CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés