La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El vendres 14 de març 2014 va tenir lloc a la Rambla de la Llibertat un acte homenatge a Carles Rahola i Llorens, amb motiu del 75è aniversari del seu afusellament, que va consistir amb una ofrena floral al monòlit que li és dedicat i amb una encesa d'espelmes al Pont de Pedra.

Espelmes enceses des de la Rambla de la Llibertat, Pont de Pedra i carrer de Santa Clara
(Ampliar) - Espelmes enceses des de la Rambla de la Llibertat, Pont de Pedra i carrer de Santa Clara.

A les 10 de la nit, davant l'escultura a Carles Rahola de la Rambla de la Llibertat, la néta de Carles Rahola, Rosa Ros Rahola, acompanyada de l'alcalde de Cadaqués, Joan Figueras, i del de Girona, Carles Puigdemont, va dipositar 12 roses blanques al peu del monument que honora el seu avi, obra de l'escultor Paco Torres Monsó.
L'acte d'homenatge es va iniciar amb un parlament de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, qui es va referir al "consell de guerra infame" que va portar el periodista i escriptor gironí a l'afusellament, una sentència que "esperem que algun dia es pugui anul·lar", va dir. Seguidament, el centenar d'assistents guardaren un minut de silenci.
La cerimònia va seguir amb l'encesa d'espelmes, mentre el Quartet Brossa interpretava el "Cant dels ocells". Una de les nétes de Carles Rahola, Rosa Ros Rahola, va ser l'encarregada d'encendre la primera dels centenars d'espelmes que formava un seguit de llum travessant el riu Onyar pel gironí Pont de Pedra. Albert Riera, Àlex Sáez, Pia Bosch, Joan Ol&oagrave;riz, Natàlia Molero, Carles Ribas, Manel Serra, Assumpció Hosta, Marta Madrenas, són només algunes de les persones que no es van voler perdre l'acte.

El Quartet Joan Brossa interpreta El Cant dels Ocells davant el monòlit dedicat a Carles Rahola a la Rambla de la Llibertat
(Ampliar) - El Quartet Joan Brossa interpreta El Cant dels Ocells davant el monòlit dedicat a Carles Rahola a la Rambla de la Llibertat.

 • Carles Rahola i Llorens (I). Biografia de l'intel·lectual gironí.

 • Carles Rahola i Llorens (II). Article històric sobre el judici i la sentència que el va condemnar a mort.

 • Monument a Carles Rahola. Reportatge fotogràfic del monument a Rahola situat a la Rambla de la Llibertat de Girona.

 • Història del Monument a Carles Rahola. Història, promoció i significat del monument a Carles Rahola.

 • El refugi antiaeri. Reportatge fotogràfic i articles històrics sobre el refugi del Jardí de la Infància.

 • Espelmes enceses durant l'acte d'homenatge a Carles Rahola

  Rambla de la Llibertat, amb les espelmes enceses

  Espelmes enceses durant l'acte d'homenatge a Carles Rahola


  [Més imatges] -----Back-Index-Next

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés