La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Els dies 27, 28 i 29 de juny 2014 va tenir lloc a Girona l'esdeveniment "Girona resisteix!", Jornades de recreació històrica de la Guerra de Successió organitzades per l'Associació Miquelets de Girona - Regiment de Sant Narcís.
El divendres 28 es va donar el tret de sortida de les activitats amb una conferència sobre "Girona i la Guerra de Successió", al Centre Cívic del Barri Vell-Mercadal, a càrrec de l'historiador Jordi Bohigas i l'il·lustrador Francesc Riart, autor, entre d'altres, del llibre "Els exèrcits de Catalunya (1713-1714): uniformes, equipaments, organització".

La sala del Centre Cívic, durant la conferència
(Ampliar) - La sala del Centre Cívic, durant la conferència

Jordi Bohigas Maynegre és professor d'Història Contemporània a la Universitat de Girona. Ha obtingut la I Beca de Recerca de la Selva (2007) concedida pel Consell Comarcal de la Selva i l’Institut d’Estudis Selvatans, pel projecte La Guerra del Francès a la Selva: l’impacte de l’ocupació napoleònica al món rural, i la Beca Eiximenis de recerca sobre la Guerra del Francès (2007) concedida pel Patronat Francesc Eximenis de la Diputació de Girona, pel projecte Girona 1808-1809. Guerra, setges i societat a la Catalunya del Nord-Est, ambdós projectes en col·laboració amb Francesc X. Morales.

La sala del Centre Cívic, durant la conferència
(Ampliar) - La sala del Centre Cívic, durant la conferència

Francesc Riart Jou és actualment documentalista i il·lustrador d’arqueologia i història, col·laborador en gairebé un centenar de projectes de museització, ha participat en Centres d’interpretació i senyalització de jaciments arqueològics, audiovisuals, projectes editorials, quaderns didàctics, còmics històrics, etc. Com a especialista en indumentària és assessor de grups de recreació històrica de diferents èpoques.

La sala del Centre Cívic, durant la conferència
(Ampliar) - La sala del Centre Cívic, durant la conferència


 • El Regiment de Sant Narcís Articles i reportatges fotogràfics de la presentció de la recreació del Regiment de Sant Narcís el dissabte 27 de juliol de 2013.

 • [Més imatges]-----BackIndex-Next

  - L'il·lustrador Francesc Riart Jou durant la conferència

  - L'historiador Jordi Bohigas Maynegre durant la conferència

  - Jesús Pastor, president de l'associació Miquelets de Girona - Regiment de Sant Narcís, durant la conferència

  - Daniel Alfonsea, del Regiment de Barcelona, durant la conferència

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés