La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Ricard Renart i Castells, pintor i restaurador, va néixer a Girona el 7 de maig de 1952. Estudià dibuix artístic a l'Escola de Belles Arts de Girona, i als 14 anys començà a treballar de pintor a l'empresa de pintura del seu oncle Joan Castells, pintor i restaurador. Després de la mort del seu oncle, entrà com a sotsencarregat del taller de pintura de l'Ajuntament de Girona.

Ricard Renart treballant en les tasques de restauració dels frescos que acompanyen la Mare de Déu de la Bona Mort, al portal de Sobreportes. 2005

Ricard Renart treballant en les tasques de restauració dels frescos que acompanyen la Mare de Déu de la Bona Mort, al portal de Sobreportes. 2005. Jordi S. Carrera. CRDI - Ajuntament de Girona - (Ampliar)

Va dur a terme la restauració de la Fontana d'Or, les pintures de l'antiga farmàcia de l'Hospital de Santa Caterina, el retaule barroc de l'església de Setcases, talles i daurats de mobles antics, pintures de l'antic Hotel Centre de Girona, actualment dependències de l'Ajuntament de Girona, la Mare de Déu de la Bona Mort del portal de Sobreportes, el plànol de París de les voltes de la Rambla de la Llibertat, la cripta de l'església de les Filles de Sant Josep, les Butinyanes, etc. També va realitzar reproduccions pel Museu d'Història de Girona, com la cadira de Carlemany, de la Catedral de Girona, una muralla romana, etc.
Va col·laborar amb el pintor Santi Roca D. Costa en la realització del mural del carrer Barcelona de Girona (amb Joan Boladeras i Joan Hosta) el 1986, i el mural de "La Fraternal" a Salt (amb Joan Boladeras) el 1988.
Com a pintor va realitzar exposicions de pintures a l'oli el 1987, a la sala Vinardell i Roig, a la Rambla de la Llibertat de Girona. Va morir l'11 de febrer de 2013.

Ricard Renart treballant en les tasques de restauració de les pintures murals de l'antic menjador del restaurant de l'Hotel Centre de Girona, posteriorment dependències de l'Ajuntament de Girona. 1980

Ricard Renart treballant en les tasques de restauració de les pintures murals de l'antic menjador del restaurant de l'Hotel Centre de Girona, posteriorment dependències de l'Ajuntament de Girona. 1980. Jordi S. Carrera. CRDI - Ajuntament de Girona - (Ampliar)

Crònica de l'exposició de Ricard Renart, publicada al diari 'Los Sitios de Gerona' l'1/5/1987

Crònica de l'exposició de Ricard Renart, publicada al diari 'Los Sitios de Gerona' l'1/5/1987 - (Ampliar)

Ricard Renart treballant amb els Capgrossos de Girona

Ricard Renart treballant amb els Capgrossos de Girona. Jordi S. Carrera (ricardrenart.com) - (Ampliar)

Ricard Renart treballant al seu estudi

Ricard Renart treballant al seu estudi (ricardrenart.com) - (Ampliar)


- ricardrenart.com - Web biogràfica de l'artista i restaurador.


Back-Index

Ricard Renart i Castells

Ricard Renart i Castells (www.ricardrenart.com).

Article sobre el mural de 'La Fraternal', a Salt, a càrrec de Joan Boladeras, Ricard Renart i Santi Roca D. Costa. 'Diari de Girona' del 12/7/1988

(Ampliar) - Article sobre el mural de 'La Fraternal', a Salt, a càrrec de Joan Boladeras, Ricard Renart i Santi Roca D. Costa. 'Diari de Girona' del 12/7/1988.

Ricard Renart i Castells

(Ampliar) - Ricard Renart i Castells (www.ricardrenart.com).

Ricard Renart treballant al seu estudi (www.ricardrenart.com).

Ricard Renart treballant al seu estudi (www.ricardrenart.com).

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

Creat: 27/02/2023